В ЄС на третину впали продажі автомобілів

Поділитися:

Продажі автомобілів в країнах Євросоюзу скоротилися на 32%, і це за перші вісім місяців поточного року. Експерти серед причин називають пандемію коронавірусу, а прогнози на відновлення ринку дають дуже обережні.

Якщо говорити про показники, то АСЕА — Європейська асоціація виробників автомобілів — показала цьогоріч 6,1 млн зареєстрованих автомобілів проти 9,2 млн за такий же період 2019 року. До цього списку не увійшла Мальта, оскільки дані по ній не були подані до звіту.

Найбільш вражаючий спад продажів машин відзначають в Іспанії та Італії — трохи більше ніж 40% і майже 39% відповідно. Далі йдуть Франція і ФРН — на 32 і 28,8% менше.

Зі зняттям карантину в багатьох країнах продажі пішли вгору, але не так швидко, як хотілося б. Зростання кількості реєстрацій намітився тільки в другій половині липня поточного року, але вже в серпні ситуація знову погіршилася.

Серед виробників спад відзначений у Mazda трохи більше ніж 45 і майже 40% відповідно, та у британської компанії Jaguar Land Rover — 40%.

Раніше повідомлялося про падіння продажів в сегменті комерційних автомобілів.

Також ми писали про те, що в Україні продажі автівок виросли на 10%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу