В Україні знизилися ставки по кредитах для бізнесу

Поділитися:

В Україні знизилися ставки по кредитах для бізнесу до рівня 15%, що в порівнянні з груднем минулого року майже на чверть нижче старого показника. Про це повідомляє глава Національного банку України на своїй сторінці в Facebook.

“Відсоткові ставки по кредитах банків в економіку продовжують знижуватися, відображаючи ефект від зниження ключової ставки НБУ”, – пише чиновник.

Він вказує на те, що в серпні ставки щодо кредитів для нефінансових корпорацій вперше впали нижче 10% – до 9,8%. Іншими словами, з початку поточного року показник впав на 5,9%.

Стосовно кредитування малого бізнесу ставки впали до 15%. Це, своєю чергою, майже на чверть нижче в порівнянні з груднем минулого року.

При цьому сам чиновник позитивно відгукнувся про президентську програму доступних кредитів, вказуючи, що вони добре впливають на зниження ризиків кредитування малого та мікробізнесу.

Нагадаємо, що за минулий тиждень українські банки уклали 196 кредитних договорів за програмою «Доступні кредити 5-7-9 відсотків«. Сума угод склав 638 мільйонів гривень.

На сайті Кабінету міністрів України сказано, що зазначені цифри дозволяють говорити про те, що державна програма дає позитивні результати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу