В Україні зерно дорожчає рекордними темпами

Поділитися:

Від початку вересня місяця ціни на зерно стали збільшуватися на тлі відповідної кон’юнктури світового ринку. Про це свідчать відповідні дані ринку.

Вказується, що на підвищення вартості зерна на базисі FOB вплинули прогнози експертів щодо скорочення врожаю зерна. Так, передбачається, що світовий урожай впаде з 1,4 млрд тонн до 760,1 млн т.

Також повідомляється, що серед ключових країн виробників буде спостерігатися посушлива погода, що також впливає на прогнози та ціни ринку.

Наступним фактором в контексті підвищення цін варто назвати труднощі трейдерів з формуванням необхідних обсягів зерна, що своєю чергою обумовлюється малою кількістю пропозицій з боку аграріїв.

З урахуванням перерахованих вище проблем, від початку осені в Україні ціни на пшеницю 2 класу зросли на 500-650 грн і склали 6500-6700/6350-6550 грн за тонну зерна.

Нагадаємо, що в Україні продовжує процвітати нелегальний ринок зерна і тіньовий ринок оренди земельних ділянок.

Нещодавно українська влада проявила ініціативу прийняти закон про створення системи контролю над врожаями з ІТ-технологій, проте вітчизняні аграрії не підтримали даний законопроект і вказали на його повну марність щодо проблемної сфери незаконного заробітку на зерні.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила