В Україні запрацював єдиний золотий рудник

Поділитися:

15 років простою Мужіївського золоторудника в Закарпатській області завершено — він знову працює. Потужності його дозволяють добувати руду, з якої можна робити як золото, так і цинк. Банкрутство підприємства було у 2005 році.

На родовище зайшов іноземний інвестор, який розраховує на 500 тис. тонн руди щорічно. При родовищі є і збагачувальна фабрика — вона належить компанії Avellana Gold.

Спочатку на підприємстві планують обробити ту руду, яка вже була здобута раніше і лежить мертвим вантажем. Генеральний директор компанії-інвестора заявив, що з початком роботи рудника Україна перестане відчувати потребу в імпорті цинку — буде досить свого. На цей час на фабриці працюють близько 30 осіб, також відомо, що щорічно підприємство буде сплачувати в казну до 250 млн гривень податків. Обсяг інвестицій склав 150 млн доларів.

Раніше повідомлялося про те, що Україна збільшує золотовалютні резерви. Так, за підсумками першого півріччя 2020 року, країна зберігає фінансову стабільність, хоча і наростання економічної кризи вже помітно.

Також ми писали, що Світові центробанки активно купують золото.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу