В Україні з’явиться податок на пай

Поділитися:

В Україні хочуть ввести мінімальні податки для тих аграріїв, які є власниками земельних паїв. Відповідний законопроект №3131 вже внесений на порядок денний українського парламенту і отримав підтримку з боку податкового комітету України.

Зокрема, незабаром кожен власник паю буде змушений платити мінімум 1500 грн за один гектар землі, просто тому що вона знаходиться в його власності і без урахування того, скільки той чи інший аграрій насправді заробляє і чи веде взагалі сільськогосподарську діяльність.

Іншими словами, середньостатистичний землевласник буде змушений платити мінімум по 6 тисяч гривень податку, при розрахунку, що у нього є близько чотирьох гектарів ділянки.

У перспективі, це змусить багатьох українців просто продати свою землю, адже велика частина фермерів просто не готова платити такі суми в казну державі. При цьому про розвиток на полях України фермерської галузі загалом будет важко говорити.

За офіційними даними в Україні налічується близько 7 млн ​​власників землі і якщо кожен з них заплатить за свою власність, уряд миттю поповнить власний держбюджет мінімум на 42 млрд гривень.

Відзначимо, що більшість експертів сходяться на думці, що закон хочуть прийняти спеціально під відкриття ринку землі, щоб змусити людей позбавлятися від ділянок, утримувати які їм невигідно.

Нагадаємо, що українські сільгоспвиробники масово відмовляються забезпечувати страхуванням власну індустрію виробництва через специфіку вітчизняної системи страховки, яка здається їм недостатньо прозорою і чесною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу