В Україні прискорилася інфляція

Поділитися:

У жовтні поточного року ціни в Україні зросли на один відсоток у порівнянні із вереснем, а від початку року ріст зафіксовано на рівні 2,7%. Такі дані надала Державна служба статистики.

Якщо роздивлятися ріст інфляції у річному вимірі, то показник становитиме 2,6%. Між тим відомо, що вартість продуктів харчування та безалкогольних напоїв протягом жовтня зросла в середньому на 1,1%. Зокрема, подорожчали такі продукти, як яйце куряче, цукор, соняшникова олія, макаронні вироби вітчизняного виробництва, а також м’ясо та продукти з нього. У Держстаті також наголошують, що подешевшали фрукти, овочі, рибні продукти та деякі крупи.

Раніше повідомлялося про заяву Нацбанку стосовно того, що інфляція до кінця року прискориться. У той же час варто зазначити, що нормальна інфляція для України повинна бути на рівні 8-9 відсотків. Таку думку висловив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Також чиновник назвав неадекватною ставку кредитування для бізнесу в 14-16 відсотків при 2 відсотка інфляції.

Також ми писали й про те, що за прогнозами Міністерства розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства у 2021 році інфляція зростатиме надалі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу