В НБУ фіксують зростання прямих інвестицій в Україну

Поділитися:

Через участь прямого інвестора в капіталі прямі іноземні інвестиції в економіку України в період з січня по червень 2021 року зросли на 2,7 млрд доларів. Про це заявив глава Ради Нацбанку.

«Надходження прямих іноземних інвестицій визначаються головним чином реінвестованими доходами іноземних інвесторів. Так, прямі іноземні інвестиції в економіку України через участь прямого інвестора в капіталі зросли за 6 місяців на 2,7 млрд доларів США, з яких 2,3 млрд доларів — реінвестовані доходи прямого інвестора», — йдеться в повідомленні.

Водночас інвестиції прямого інвестора в капітал підприємства прямого інвестування (430 млн доларів США), без урахування реінвестованих доходів, були недостатніми навіть для компенсації відпливу коштів прямих інвесторів з підприємств прямого інвестування через боргові інструменти (-460 млн доларів США).

Нагадаємо, НБУ очікує кредит від МВФ у найближчі тижні. У Національному банку заявляють, що остаточне рішення Міжнародного валютного фонду щодо кредиту для України буде ухвалене на початку серпня.

Також у Нацбанку озвучили кількість готівки, яка наразі знаходяться в обігу в українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу