В Міненергетики розповіли про підвищення тарифів

Поділитися:

У Міністерстві енергетики повідомили про підвищення тарифів на комунальні послуги для населення. Причинами зростання цін стало підвищення зарплат і подорожчання витратних матеріалів.

“Уже з першого жовтня повинна піднятися і ціна на перші 100 кВт / год електроенергії для населення. Вона була незмінною з 2017 року. Практично в два рази – з 0,9 грн до 1,68 грн. Такі плани були оприлюднені ще на презентації Меморандуму про скорочення “зеленого” тарифу “, – повідомили фахівці Міненерго.

Відомо, що з 1 жовтня перші 100 кВт / год електроенергії для населення вже не будуть поставлятися за пільговою ціною 0,9 грн. – вартість 1 кВт / год буде єдиною і становитиме 1,68 грн.

Крім цього, підвищується тариф на холодну воду – на 22%. Також, з 1 жовтня вартість кубометра газу для кінцевого споживача складе 7,5-8 грн.

Нагадаємо, що вердикт про підняття тарифів з 1 жовтня буде приймати Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

За словами енергетичного експерта Валентина Землянського, в українській державі діє постанова екс-прем’єр-міністра про ПСО. Тому сам Землянський сумнівається, що з 1 жовтня 2020 року в країні піднімуться тарифи на електроенергію.

Раніше повідомлялося, що і. о. міністра енергетики Ольга Буславец представила пропозиції до проекту державного бюджету України на майбутній 2021 рік. Мова в ньому йшла про модернізацію українських державних шахт, на яку необхідно виділити 2 млрд грн. Документ з обґрунтуванням був представлений народним депутатам в профільному комітеті Верховної ради України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу