Уряд закладе додаткові 20 млрд. гривень для виплати по «зеленому» тарифу

Поділитися:

20 млрд гривень планують закласти в видатки державного бюджету на компенсації виплат по “зеленому тарифу” для виробників електроенергії з поновлюваних джерел. Про це повідомили в Кабінеті міністрів України.

Так, прем’єр-міністр України заявив, що погашення існуючої заборгованості за “зеленим тарифом” буде здійснюватися відповідно до умов раніше підписаного меморандуму між урядом та інвесторами в ВДЕ.

Відомо, що уряд планує 40% боргів, які накопичилися перед виробниками “зеленої” енергії, виплатити в четвертому кварталі 2020 року.

Нагадаємо, що за результатами опитувань населення USAID спільно з Держстатом, всього 3-9% жителів України готові платити за електроенергію більше, щоб ВДЕ працювали на «зелений тариф». У Києві заради роботи поновлюваних джерел енергії готові платити найбільше 14% жителів.

«Загалом, приблизно 7% -8% готові платити більший тариф, щоб він покривав розвиток ВДЕ. Ми бачимо, що 14% домогосподарств в Києві, які мають трохи краще фінансове становище, готові платити підвищені тарифи. А якщо говорити про півдні країни, де, власне, будується багато сонячних і вітрових станцій «, – говориться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що народний депутат України з фракції «Слуга народу» і Голова комітету з питань енергетики і ЖКГ Андрій Герус в полеміці на своїй станиці в соціальній мережі Facebook з представниками компанії ДТЕК за рішенням Верховної Ради знизити «зелений» тариф навів приклад успішних кейсів з зниження тарифів на електроенергію, вироблену на поновлюваних джерелах енергії (ВДЕ).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу