Уряд спростив роботу ФОПів

Поділитися:

Тепер приватним підприємцям можна полегшено зітхнути. Депутати Верховної Ради проголосували за спрощення роботи ФОПів.

Так, у другому читанні був затверджений законопроект №2524 “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб-підприємців”.

У новому документі встановлена ​​норма, згідно з нею, копії податкових повідомлень-рішень та інші документи, які податковий орган надсилає платнику податків, будуть відображатися в електронному кабінеті. При цьому, контролюючий орган зобов’язаний листуватися з платниками податків, які подали заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет.

Крім цього новий закон скасував вимогу обов’язкової реєстрації книги обліку доходів. Але обов’язок ведення книги в паперовому вигляді залишилася.

Нагадаємо, що за інформацією платформи «Опендатабот», з 29 червня по 5 липня, в Україні зареєстрували 6134 фізичних осіб-підприємців.

Крім цього, українські підприємці продовжують відновлюватися після жорсткого карантину. Так, показник активних вакансій відновився на 80% в порівнянні з періодом до карантину.

Раніше повідомлялося, що фізичні особи-підприємці можуть отримувати допомогу по безробіттю у зв’язку з карантином в Україні. Це стосується застрахованих ФОП, які не мають найманих працівників, проте платили Єдиний соціальний внесок.

У Державному центрі зайнятості повідомили, що відповідні положення прийняті в постанові уряду.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу