Уряд продовжує тему накопичувального пенсійного страхування

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України збираються впровадити на полях України систему накопичувального пенсійного страхування. Про це повідомив прем’єр-міністр країни для ЗМІ.

Чиновник заявив, що Кабмін готовий ввести на полях України зазначену систему вже з моменту початку 2021 року.

“У наступному році плануємо і дуже хочемо ввести накопичувальну систему. Вона не буде такої шокової, ця реформа“, – сказав він.

Також він заявив, що спочатку уряд збирається ввести систему накопичення у 2%, які будуть вираховуватися від єдиного соціального внеску, і ще 2% суми від платежів, які сплачує у вигляді податків той чи інший українець.

Іншими словами, пенсії в Україні набудуть характеру персоніфікованих виплат, оскільки будуть пов’язані з прізвищем певного одержувача.

Сам прем’єр заявив, що реформування пенсійної системи – це єдиний прямий шлях для того, щоб забезпечити українцям гідні пенсії. Також він вказав, що до кінця 2020 року пенсії в Україні підійматися не будуть.

Нагадаємо, що поки що, маючи однакову вислугу років, зарплату і місце роботи, багато українських пенсіонерів отримують різну суму пенсії.

Тим часом, український уряд заклав порядку 159 млрд доларів витрат з державного бюджету на 2021 рік виключно для збільшення мінімальної заробітної плати на полях держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу