Уряд готовий затвердити план реструктуризації кредиту ДПЗКУ

Поділитися:

Повідомляється, що протягом поточного тижня заплановано чергове засідання, в рамках якого всі присутні посадові особи мають прийти до одноголосного рішення щодо реструктуризації кредиту ДПЗКУ.

Міжвідомча робоча група Кабміну збереться для затвердження плану реструктуризації кредиту, взятого у Китаю ще в 2012 році. Нагадаємо, Державна продовольча корпорація зернової компанії України має погасити 1,5 мільярда доларів до 2027 року. До речі, кредит видали Китайський Ексімбанк та «Китайська національна корпорація машинної промисловості та генеральних підрядів».

Чи відбудеться заявлене засідання невідомо, оскільки негативний досвід із зриву подібних зборів вже має місце. 18 листопада воно так і не відбулося через звільнення першого прем’єр-міністра економіки, а попередні збори ні до чого цільового не привели. За словами учасників зборів, розмова була дуже цікавою та емоційною.

Тим часом за три квартали 2021 року акціонерне товариство «Державна продовольчо-зернова корпорація України», що перебуває в управлінні Мінекономіки, зазнало чистих збитків на суму 327,9 млн грн.

Щоб погасити борг Державної продовольчої зернової корпорації України за китайським кредитом, компанію можуть поділити на три проекти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу