«Укрзалізниця» на межі дефолту

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України передбачили можливу кризу для залізничного сектору держави, який безпосередньо торкнеться найбільшої компанії перевізника країни – «Укразалізниці”. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Відзначимо, що раніше в Міністерстві інфраструктури України також побоювалися технічного дефолту компанії, яка за підсумками першого кварталу 2020 року зазнала збитків у розмірі семи млрд доларів.

Як вказали в Кабміні, однією з головних причин можливої ​​кризи стане недоотримання доходів від вантажних перевезень, що обумовлено зниженням попиту і пандемією коронавірусу.

Говориться про неможливість проведення модернізації компанії, оскільки швидше за все «Укразалізниця” зіткнеться з дефіцитом інвестицій в умовах нестачі ліквідності.

Також однією з провідних причин дефолту вказується сильний фінансовий тиск на компанію, який існує через занадто високі кредитні зобов’язання, які взяв на себе концерн.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний валютний фонд не допустить стану дефолту в економіці України.

Ряд країн Європи зараз знаходиться ще в більш критичному положенні, ніж Україна, яка все ще може змінити свою ситуацію, в разі великих інвестицій з боку іноземних вкладників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу