«Укрзалізниці» для роботи знадобиться дозвіл місцевої влади

Поділитися:

Український перевізник “Укрзалізниця” поки що не може відновити власну діяльність через відсутність відповідної заяви з боку місцевої влади: відомство не може почати продаж квитків. Про це повідомляє міністр інфраструктури України Владислав Криклій в своєму Telegram.

За словами чиновника, поки що рішення щодо роботи компанії не надано.

«Укрзалізниця розпочне продаж квитків, як тільки отримає рішення від всіх обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Чекаємо рішення!» – написав він.

Відзначимо, що комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій уповноважена приймати такого роду рішення на час карантину, а також у момент ослаблення обмежувальних заходів.

У відомстві виносять той чи інший вердикт виходячи з протиепідеміологічної ситуації в країні.

Зокрема, враховуються фактори частоти захворювання на сто тисяч населення (мова йде про динаміку інфікування за останні сім днів), заповненість лікарняних місць в тому чи іншому регіоні, а також кількість проведених лабораторних тестів.

Як повідомлялося раніше, український перевізник «Укразалізнциця» після наполегливих звернень до компанії таки відклала введення в дію нового договору на перевезення вантажів.

Оскільки за перші півроку 2020 на компанії очікуються мільярдні збитки, чи не спробує вона відшкодувати свої втрати за рахунок підвищення вартості перевезень для бізнесу? Про це розповів екс-заступник міністра інфраструктури Олександр Кава в ефірі телеканалу «Перший діловий».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу