«Укроборонпром» готує до продажу свої підприємства і випустить облігації

Поділитися:

В керівництві «Укроборонпрому» заявляють, що роблять ставку на експорт, планують погашати заборгованість і готуються до випуску євробондів.

Там зазначають, що наразі заборгованість підприємств держконцерну досягає 15-ти мільярдів гривень. І обіцяють, що кредиторів не залишать. Оскільки, швидше за все, держава коштів не виділить – після корпоратизації планують почати випуск єврооблігацій. Із 97-ми підприємств залишать 65-ть, їх структурують за сімома напрямками. Зайве майно розпродадуть або передадуть Фонду державного майна.

Керівництво «Укроборонпрому» наголошує, що мають такі орієнтири: стратегія нацбезпеки, воєнної безпеки, цільові програми та решту стратегічних документів, які відповідають, які продукти сервіси і напрямки необхідні для відбиття атаки ворога на північних кордонах.

Концерн зосередиться на експорті, тому що з державним оборонним замовленням щороку виникають проблеми.

Нагадаємо, за підсумками 2020 року «Укроборонпром» – в топ-100 виробників зброї в світі. За підприємством – 97-ме місце. Відомо, що до цієї сотні оборонно-промислових підприємств брали тих, що продав своє озброєння та військову техніку на більш ніж 600 мільйонів доларів. «Укроборонпром» минулий рік закінчив з прибутком у 650 мільйонів доларів.

Раніше ми писали, що український парламент підтримав законопроект (№3822), який передбачає ліквідацію державного концерну «Укроборонпром». Відповідний проєкт закону ухвалено у другому читанні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу