«Укргазвидобування» оцінили обсяги майбутніх свердловин

Поділитися:

Перший заступник глави правління – виконавчий директор «Укргазвидобування» заявив, що найперспективнішим для пошуку нових родовищ газу є шельф Чорного моря. Він зазначив, що там можна добувати до 10 млрд кубометрів газу на рік.

«У разі підтвердження запасів у середній та довгостроковій перспективі можна видобувати тільки на шельфі Чорного моря близько 10 млрд кубометрів газу на рік. Це коли родовища вийдуть на пік свого видобутку», — наголосив він.

Він вважає, що видобуток на шельфі Чорного моря, зокрема, на родовищах, які ще мають бути відкриті, кардинально змінить ситуацію з видобутком газу в Україні. При цьому він зазначив, що наразі невідомо скільки років треба, щоб вийти на такі показники, оскільки у сусідній Румунії, етап розвідки займав до 10 років.

«Тобто стандартно — це десь 5-7 років. Ми будемо робити все можливе, щоб цей термін скоротити вдвічі, але найголовніше — це підтвердити та знайти поклади. Тому раніше, ніж за 5 років суттєвого видобутку з нових родовищ, ще не відкритих на шельфі, не може бути», — зазначив виконавчий директор «Укргазвидобування».

Раніше зазначалось, що товариство з обмеженою відповідальністю «Укргазвидобування» за 9 місяців поточного року видобуло 10,2 млрд куб. м природного газу, що на 4,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також ми писали про те, що АТ «Укргазвидобування» відремонтує газові свердловини майже за 6 млрд гривень: компанія оголосила про початок відповідних тендерів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу