Українцям підвищать пенсійний вік

Поділитися:

Щоб забезпечити собі гідну старість, українцям потрібно працювати довше, адже уряд анонсував підвищення пенсійного віку до 60 років вже в 2021 році. За повідомленням представників Пенсійного фонду України, вимоги до стажу для громадян будуть підвищуватися щороку. Так, з урахуванням нововведень, вже до 2028 року 50% українців будуть виходити на пенсію в 63 або 65 років.

Перше збільшення пенсійного віку і стажу відбулося в цьому році. З 1 квітня на пенсію можна вийти не в 59, а в 59,5 років. При цьому для жінок трудовий стаж повинен становити 27 років, а з наступного року вже 28. З такою прогресією, трудовий стаж до 2028 року складе 35 років. Це означає, що кожна працююча жінка до 40 років вже повинна мати 15 років стажу, щоб вийти на пенсію вчасно.

В іншому випадку, можна взагалі залишитися без пенсійних виплат.

Експерти відзначають, що підвищення пенсійного віку в Україні безпосередньо пов’язане з швидким скороченням населення в країні. За попередніми оцінками, в найближчі 5 років населення країни зменшиться на 18%, а співвідношення між пенсіонерами і працюючими збільшиться в два рази.

Нагадаємо, що Ганна Швець, голова прес-служби Пенсійного фонду заявила, що уряд України може доплачувати пенсіонерам за «зайвий» трудовий стаж.

У 2020 році в Пенсійному фонді заплановано два підвищення виплат. Умовні терміни: 1 липня і 1 грудня. За словами Швець, з урахуванням нинішньої динаміки зростання цін і підвищення прожиткового мінімуму, така процедура буде проводитися щорічно.

Раніше повідомлялося, що Пенсійний Фонд України направить 3,8 млрд. Грн. для виплат пенсій за травень місяць. Про це відомство повідомляє на своїй сторінці в Facebook. Відзначимо, що така сума є дуже значущою і влітає «в копієчку» для ПФУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу