Українці не поспішають купувати акції світових компаній

Поділитися:

Українці поки не поспішають купувати акції відомих світових компаній. У грудні минулого року Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку допустила до обігу в Україні акцій Фейсбуку, Нетфлікс, Тесли, Майкрософт та Візи. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Попри цікаві можливості, зацікавленості з боку українців не зафіксовано. Треба зазначити, що ще у вересні, прем’єр-міністр Денис Шмигаль говорив, що розраховує на створення фондового ринку в Україні за рік. Проте на скільки це доцільно, можна судити вже по завершенні цього року. Адже ситуація може кардинально змінитися вже за підсумками 2021-го.

Раніше повідомлялося, що суд заарештував акції української судноплавної компанії за позовом росіян. Акції Фішінг Компані арештували через рішення Стокгольмського арбітражу. Він зобов’язав Україну відшкодувати ВЕБ витрати, яких той зазнав через арбітражний розгляд інвестиційного спору про експропріацію Промінвестбанку. Однак Україна відмовилася добровільно виконати рішення арбітражу, тож його привів у виконання примусово Верховний суд на території Британських Віргінських островів.

Також ми писали й про те, що Україна стала офшорною зоною – міжнародні журналісти знайшли транзакції на мільярди.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу