Українці активно беруть кредити

Поділитися:

У Національному банку України розповіли про позитивну тенденцію щодо кредитної активності з боку українців. Про це повідомила пресслужба Нацбанку.

Вказується, що якщо на початку пандемії коронавірусу українці не дуже охоче брали кредити, то наразі спостерігається помітне збільшення кредитування домогосподарств.

Повідомляється, що за підсумками червня кількість чистих гривневих банківських кредитів для населення зросла до 24%.

«Кредити на нерухомість ростуть швидше – на 42% на чистій основі. Основу портфеля формує незабезпечене споживче кредитування, одночасно ряд банків активно нарощує обсяги іпотечних портфелів», – говорять в НБУ.

Також на цей час українські банки позитивно дивляться на перспективи подальшого збільшення кредитування домогосподарств в період другого кварталу поточного року.

Нагадаємо, що в Національному банку України встановили нові правила при відкритті рахунків в банках. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Вказується, що тепер національний регулятор посилює правила і буде більш ретельно перевіряти інформацію про добробут своїх клієнтів у разі якщо ті, захочуть відкрити в банку рахунок.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу