Українським чиновникам пропонують запровадити заборону на товари з Білорусі

Поділитися:

Що не день, то нові шокуючі заяви самопроголошеного президента Білорусі щодо України. Напередодні погрожував зупинкою поставок палива. Мовляв, якщо конфлікт між Києвом і Москвою набиратиме обертів, Білорусь перекриє канали поставок як пального, так і електроенергії та паливо-мастильних речовин, повідомляє телеканал «Перший Діловий».

А раніше Лукашенко припускав – за необхідності білоруська та російська армії можуть розпочати спільні бойові дії на сході України. Тож, чи не настав час для українських посадовців нарешті припинити дбати лише про власні кишені. А подумати й про безпеку та імідж держави. І нарешті заблокувати доступ білоруським товарам на українські ринки. Передусім, для білоруської автомобільної техніки.

До того ж Мінськ неодноразово демонстрував недружні торговельні кроки щодо Києва і створював штучні перепони для українських товарів. Та як і раніше, на вітчизняному ринку користуються популярністю білоруські МАЗи. І навіть санкції запроваджені проти режиму Лукашенка, не заважають українським чиновникам підтримувати білоруських виробників. Хоча вітчизняні підприємці пропонують таку техніку за значно нижчими цінами. А у експертому середовищі схиляють до думки, що за це українські чиновники отримують непогані відкати, адже ще до санкцій масово лобіювали закупівлю білоруської техніки.

А тим часом самим «мазівцям» в українських судах навіть вдалося оскаржити рішення мінекономіки про запровадження 35-відсоткового спецмита на білоруську продукцію. Виходить, що економічний зиск переважає, адже аргументи білоруського підприємства про вже підписані контракти на майже 200 мільйонів виявилися надто переконливими, оскільки МАЗ – саме з огляду на впровадження Україною імпортного мита – пригрозив завізовані договори розірвати.

Нагадаємо, згідно з оновленими даними Державної служби статистики, ціни на дизельне паливо, бензин та автомобільний газ у листопаді 2021 року підскочили на десятки відсотків.

Також ми писали про те, що Верховна Рада закликала Кабмін навести лад на ринку палива. Зокрема, йдеться про роботу нелегальних АЗС та міні-НПЗ.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу