Рада закликала Кабмін навести лад на ринку палива

Поділитися:

Член парламентського комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг та народний депутат за сумісництвом закликав Дениса Шмигаля ​​втрутитися в катастрофічну ситуацію, що склалася з нелегальним ринком пального. Зокрема, йдеться про роботу нелегальних АЗС та міні-НПЗ.

За словами нардепа, щороку український бюджет втрачає близько 20 млрд грн.

«‎Звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо катастрофічної ситуації, яка склалася з нелегальним ринком пального. Через нелегальні АЗС (так званих «‎бочок»), міні-НПЗ та нафтобаз український бюджет щороку втрачає близько 20 млрд гривень. Страждає також і екологія — забруднюються ґрунти, отруюються водойми, повітря, відбуваються жахливі пожежі, хворіють і вмирають люди.Держава має терміново втрутитися у ситуацію та навести лад із виробництвом та реалізацією палива»‎, — йдеться у повідомленні нардепа.

Нардеп заявив, що в Україні виявлено 448 нелегальних АЗС, які функціонують з порушенням норм пожежної та екологічної безпеки. Зокрема, у бензині, що продається на цих АЗС, було виявлено багаторазове перевищення вмісту токсичних речовин, зокрема бензолу і сірки, що може призвести до онкологічним захворюванням, захворюванням дихальної та серцево-судинної систем і іншим тяжким захворюванням.

«‎У більшості випадків нелегальні АЗС, кількість яких стабільно зростає, побудовані без дотримання будівельних норм і функціонують з порушенням норм пожежної та екологічної безпеки, а також несуть суттєву загрозу життю та здоров’ю оточуючих. За даними проекту: «Карта об’єктів роздрібної торгівлі пальним, які мають ознаки порушення законодавства»‎ — perevirazs.info, в Україні виявлено 448 нелегальних АЗС, що свідчить про серйозні масштаби цієї проблеми»‎, — зазначає нардеп у своєму зверненні.

У своєму зверненні до прем’єр-міністра він закликав перевірити нелегальні АЗС та міні-НПЗ, ініціювати зміни у законодавстві та сприяти, щоб відомства, які були залучені до боротьби з нелегальним ринком горючого, публічно оприлюднили звіти своєї роботи.

Раніше ми повідомляли, що кожна шоста літра, залитий в бак наших автомобілів — контрафакт. Експерти констатують, що контролюючим органам і правоохоронцям бракує сил, аби не допустити фальсифікований бензин на роздрібний ринок.

Також ми писали, що СБУ викрила чергову схему з фальсифікату палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу