Український торгпред розповів, які товари користуються попитом в ЄС

Поділитися:

Український торговий представник Тарас Качка розповів, яка продукція з України користується найбільшим попитом у Європейському Союзі.

Так, за його словами, загалом українські товари у ЄС мають високий попит. Зокрема, за результатом аналізу експорту продукції до Німеччини, серед топових категорій – промислова, кабельно-дротова продукція, яку використовують у промисловості та автопромі Німеччини. У цій країні український бізнес суттєво конкурентоспроможний. Поставки товарів здійснюються навіть з Донецької та Луганської областей.

Зокрема, з Бахмута експортують ізоляційну стрічку у німецькі магазини. У цьому контексті, посадовець наголосив, що розвивають експорт продукції від малого до великого.

Користується великою популярністю меблева продукція. З початку цього року експортовано 510 млн тонн меблевої продукції (більше на 80% порівняно з минулорічним показником).

Окремо торгпред зауважив, що цінують у Європі український мед. Навіть при низькій тарифній квоті у 5 тисяч тонн – продають його на рівні 30 тисяч тонн. Попит перевищує пропозицію.

Нагадаємо, що Україна відзвітувала ООН про скоєний минулого року експорті-імпорті озброєнь. Відповідні дані оприлюднені на онлайн-порталі Регістру звичайних озброєнь ООН.

Раніше повідомлялося, що за підсумками січня-травня поточного року Україна наростила експорт курячого м’яса на 0,7%. Про це свідчать дані Державної митної служби. Повідомляється, що всього країна продала близько 177,8 тисячі тонн м’яса і їстівних субпродуктів птиці. В аналогії з 2020 роком – це на 0,7% більше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу