Український суд заборонив російському «Сбербанку» користуватися торговою маркою

Поділитися:

В Україні суд заборонив “дочці” російського “Сбербанку” користуватися торговою маркою. Північний апеляційний госпсуд підтвердив рішення попередньої інстанції щодо задоволення позову українського держбанку “Ощадбанк” до ПАТ “Сбербанк” і ПАТ “Сбербанк Росії”.

За інформацією прес-служби суду, йдеться про справу за позовом “Ощадбанку” до “Сбербанку” та “Сбербанку Росії”, а також держпідприємства “Український інститут інтелектуальної власності” та ФОП Олейникова І.В. щодо припинення порушення прав.

Відтак, “Сбербанку” заборонено використовувати товарний знак “СБЕРБАНК” за свідоцтвом України, власник якого – “Ощадбанк”. ФОП Олейникова І.В. зобов”язали переделегувати доменне ім’я sberbank.ua на користь українського “Ощадбанку”.

Зазначається, що справу розглядали більше чотирьох років. За цей час здійснили три експертизи.

Український “Ощадбанк” заявляв про незаконність перейменування українського “дочірнього” “Сбербанку” Росії на “Ощадбанк”, наголошуючи, що порушує права інтелектуальної власності від січня 2016-го. В українському державному банку вважають, що російський банк незаконно використовував торговельну марку “Ощадбанк”, вводячи клієнтів в оману.

У квітні 2017-го Госпсуд Києва ухвалив рішення про визнання недійсними десять торгових марок українського “дочірнього” “Сбербанку”, заборонивши використання торгової марки “Ощадбанк”. “Сбербанку” Росії подав до суду зустрічний позов. Однак, у серпні минулого року його вирішили на користь “Ощадбанку”.

Нагадаємо, державний бюджет одержить 897 мільйонів гривень дивідендів “Ощадбанку”.

Також ми писали, що “Електроважмаш” заплатить “Ощадбанку” 27 млн ​​гривень. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Харківської області. Йдеться про справу щодо заборгованості підприємства за кредитним договором. Причому сума боргу – 3 з половиною мільйони. А пеня невчасну виплату більша у сім разів. Це 23 мільйони 400 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу