Ощадбанк заплатить рекордні дивіденди у скарбницю

Поділитися:

Державний бюджет одержить 897 мільйонів гривень дивідендів “Ощадбанку”.

Це випливає із затвердженого урядом річного звіту та розподілу доходу держбанку за минулий рік. Зазначається, що сума дивідендів стала найбільшою з моменту заснування “Ощадбанку”.

Згідно зі звітом, який підтвердив зовнішній аудит ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги», дохід “Ощадбанку” у 2020 році становив 2 млрд 780 млн грн. Очікується, що решту прибутку спрямують до резервного фонду (139 млн гривень), а також для покриття збитків попередніх років (1 млрд 800 млн грн).

У самому “Ощадбанку” наголошують, що банку у минулому році вдалося гідно впоратися з викликами, пов’язаними з глобальною кризою через пандемію Covid-19.

Нагадаємо, що в Нацбанку розповіли про те, що поступово будуть згортати заходи, розроблені для підтримки банків під час кризи. Одночасно з цим глава НБУ говорить про те, що банки отримуватимуть підтримку і далі, коли економіка буде відновлюватися.

Також ми писали, що “Електроважмаш” заплатить “Ощадбанку” 27 млн ​​гривень. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Харківської області. Йдеться про справу щодо заборгованості підприємства за кредитним договором. Причому сума боргу – 3 з половиною мільйони. А пеня невчасну виплату більша у сім разів. Це 23 мільйони 400 тисяч гривень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ