“Електроважмаш” заплатить “Ощадбанку” 27 млн ​​гривень

Поділитися:

Держпідприємство “Електроважмаш” сплатить Сбербанку 27 мільйонів гривень. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Харківської області, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Йдеться про справу щодо заборгованості підприємства за кредитним договором. Причому сума боргу – 3 з половиною мільйони. А пеня невчасну виплату більша у сім разів. Це 23 мільйони 400 тисяч гривен.

Раніше суд задовольнив ще одну вимогу Сбербанку до Електроважмашу. Також за кредитним договором. І дозволив стягнути з підприємства 10 з половиною мільйонів. Завод “Електроважмаш” – найбільший в Україні виробник електрообладнання та великих електромашин. Торік Фонд держмайна визнав його банкрутом. А згодом заявив, що держпідприємству вдалося реструктуризувати свої борги, і навіть залучити нові інструменти фінансування.

Нагадаємо, парламент підтримав ініціативу щодо спрямування 600 мільйонів гривень місцевим та апеляційним судам на оплату праці. Відповідний проєкт закону (№5304) ухвалено поки за основу.

Також ми писали, що справа про рекордний хабар у 5 мільйонів доларів, яким поплічники ексміністра екології Миколи Злочевського намагалися задобрити НАБУ і САП в обмін на закриття проти нього справи, хоч і дійшла до суду, але ледь просувається.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ