Українські заробітчани надають перевагу Німеччині замість Польщі

Поділитися:

У Польщі заявили про серйозну економічну загрозу. Попри те, що отримати дозвіл на роботу в Німеччині куди складніше, українські заробітчани обирають цю країну, оскільки середня зарплата там в кілька разів вище.

Так, дані Євростату свідчать про те, що ще у 2019 році близько 79,2% всіх видів на проживання, яке отримували українці в ЄС, видавала Польща. Ще близько 40% заробітчан працюють в цій країні без дозволу на проживання або навіть дозволу на роботу.

Глава польського кадрового агентства заявив, що українці жертвують шансом легалізуватися в Польщі і шукають можливості влаштуватися в Німеччині. Крім того він зазначив, що багато наших громадян офіційно оформляються в Польщі, проте, їдуть працювати до Німеччини.

«Ми можемо говорити про тисячі українців, які офіційно проживають в Польщі, але працюють в Німеччині, де нестача робочої сили також болюча. Це серйозна загроза для Польщі», — заявив глава польського кадрового агентства.

Відзначимо, що кожного року кількість офіційно зареєстрованих в Польщі українців зростає на 20% і вже перевищила позначку в 1,2 млн чоловік.

Раніше ми повідомляли, що у Польщі наразі нестача фахівців, тож там чекають на українських заробітчан. Найбільш популярними є айтішники, а середня зарплатня, яку пропонують українцям, становить 35 тисяч гривень.

Також зазначалось, що заробітчани стали пересилати більше грошей в Україну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу