Українські ОВДП вперше потрапили в індекс JP Morgan

Поділитися:

Українські державні облігації претендують на включення в індекс GBI-EM GD з квітня наступного року із часткою 0,12 відсотка, повідомив підрозділ інвестбанку JP Morgan – JP Morgan Global Index Research.

Як розповіли у Міністерстві фінансів, три серії GBI-EM спочатку включать в одну серію облігацій, яка відповідатиме вимогам індексу. Це облігація внутрішньої державної позики з розміром купона 15,84% та дедлайном погашення – лютий 2025 року (UA4000204150).

Тож, вже з 31 березня наступного року почнеться включення українських облігацій в індекс, для того, щоб у разі потреби інвестори мали достатньо часу на доступ до ринку та рахунків в країні.

У JP Morgan Global Index Research повідомили про те, що переважна більшість інвесторів вказали покращення ліквідності ринку упродовж останніх двох років, проте зазначили, що на процес відкриття рахунку в Україні може піти не один місяць. Повідомляється, що портфель іноземних інвестицій в державні облігації України, випущених на внутрішньому ринку, значно зріс з 2019 року, а частка нерезидентів на ринку ОВДП підвищилась до близько 10%.

Раніше ми повідомляли, що Мінфін все менше заробляє на продажу ОВДП.

Також ми писали, що українці купили в «Приватбанку» ОВДП на 2 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу