Україна вперше почала транспортувати британську нафту

Поділитися:

У прес-службі АТ «Укртранснафта» повідомили, що Україна вперше транспортує нафту Flotta Gold, яка видобувається близько Оркнейських островів, що у Великобританії.

Відтак, компанія почала прийом фолієвої кислоти в нафтотранспортну систему. Зазначається, що надалі її буде транспортовано на Кременчуцький нафтопереробний завод нафтопроводом «Одеса-Кременчук».

«Укртранснафта» збільшила кошик сортів нафти, яка транспортувалася по нафтотранспортної системи України, до восьми. Крім перекачування нафти з українських родовищ, «Укртранснафта» має досвід транспортування вже семи сортів імпортної нафти: Urals, Azeri Light, Bakken, El Sharara, WTI, Saharan Blend і Flotta Gold», — йдеться у повідомленні компанії.

Нагадаємо, в Міненерго розповіли про критичний обсяг транспортування газу. У відомстві зазначили, що Україна не зможе утримувати газотранспортну систему у разі запуску роботи газопроводу «Північний потік-2» в обхід нашої країни.

У той же час президент Латвії висловив сумніви з приводу того, що російський проект «Північний потогк-2» на даному етапі ще можна зупинити.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу