Україна стане експортером гарбуза в ЄС

Поділитися:

Європейський Союз буде купувати гарбуз в Україні. Так, підприємство “Органік-Д” з Вінницької області отримало великий контракт на поставку гарбуза для переробки та експорту в ЄС. Відомо, що агропідприємство займається вирощуванням овочів борщового набору (картопля, морква, капуста, буряк, цибуля), але з 2020 року “Органік-Д” буде ще й вирощувати гарбуз.

Так, урожай гарбуза закуповує компанія з Хмельницького, яка займається сушінням і постачанням за кордон. Крім “Органік-Д” подібні контракти отримали ще три підприємства з Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Насіння гарбуза закуповувалися в Польщі. Директор підприємства прогнозує урожай на рівні 40 т / га. Дотримуючись договором, кг гарбуза буде продаватися по 8 євроцентів.

«У цьому році трохи не сприятливі умови були для гарбуза. Розумієте, це теплолюбна культура, а весна виявилася холодною. Тому в місяць затягнулася вегетація, тому збирати плануємо в кінці вересня. Щоб виростити гарбуз максимально органічними, ми доглядали за рослинами вручну. Встановили крапельний полив. Крім води і сонця, він практично нічого не отримував », – розповідає директор господарства.

Нагадаємо, що українська держава скоротила обсяги експорту сільгосппродукції до Європейського Союзу. Однак країна продовжувала займати п’яте місце в списку найбільших експортерів цієї продукції в країни ЄС.

У доповіді Єврокомісії стосовно результатів сільськогосподарської торгівлі за січень-травень 2020 року йдеться, що в список найбільших імпортерів значаться Великобританія, Бразилія, ЄС, Китай і Україна. На зазначені держави припадає 40 відсотків від усього обсягу імпорту в 27 країн ЄС.

Раніше повідомлялося, що в 2019-2020 маркетинговому році Україна експортувала зерна на 9 мільярдів доларів. Наша країна посіла друге місце по постачаннях після Сполучених Штатів Америки.

В Українській зерновій асоціації повідомили, що українська держава завжди вирощувала і буде вирощувати зерно. При цьому, в Асоціації прогнозують урожай зернових і олійних культур в нинішньому сезоні на рівні 96,7 мільйона тонн, а експорт на рівні – 58 мільйонів тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу