Україна припинила вивозити радіоактивні відходи до РФ

Поділитися:

Вперше радіоактивні відходи компанії “Енергоатом” поїхали не до Росії, а залишилися в Україні. Повідомляється, що підприємство надіслало першу партію радіоактивних відходів до зони відчуження.

Зберігаються вони на комплексі «Вектор», що входить до складу Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство поводження з радіоактивними відходами».

У генеруючій компанії повідомили про те, що 30 контейнерів із солебітумним компаундом цього разу відвезено і вже доставлено на зберігання та відповідне поховання на комплекс «Вектор». Усі радіоактивні відходи було вивезено з Рівненської АЕС.

Найближчим часом, як зазначається в «Енергоатомі», накопичені відходи буде зібрано і з інших АЕС. Зокрема готується перевезення із Запорізької, Хмельницької та Южно-Української атомних електростанцій.

Транспортування виконане співробітниками з Аварійно-технічного центру, який є відокремленим підрозділом генеруючого підприємства НАЕК «Енергоатом».

До речі, «Вектор» – комплекс, розроблений спеціально для зберігання та поховання всіх РАВ (радіоактивних відходів) з усіх АЕС «Енергоатому», а також безпосередньо АЕС у Чорнобилі та інших підприємств з промисловою та науковою діяльністю.

Нещодавно ми писали про те, що всі АЕС «Енергоатому» посилено охороною. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Також ми повідомляли про плани керівництва Енергоатому збільшити потужності підприємства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу