Україна отримає грошей від Світового банку

Поділитися:

350 мільйонів доларів отримає Україна від Світового банку на розвиток економіки під час пандемії, соціальну підтримку найбільш незахищених верств населення, а також на посилення державних інституцій країни. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, це передбачено угодою між українським урядом та Світовим банком.

За словами Шмигаля, завдяки цим коштам Україна серед іншого – зможе реалізувати системні проєкти, зокрема – для справедливого розвитку ринку землі, а також продовжити реформу газового ринку, окрім того, це дозволить зміцнити кредитний ринок.

Нагадаємо, 4,5 мільйона доларів в цьому році отримає Україна від Японії. Йдеться про фінансування чотирьох проектів по підтримці населення на сході України і відновлення Донбасу. Як повідомили в уряді, допомога буде здійснювати Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародної організації міграції, Управління ООН з обслуговування проектів і Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає ще 190 млн доларів кредиту від МБРР. Вказується, що майже половина цих коштів, у розмірі 90 млн доларів, піде на реалізацію проекту Екстреного реагування на COVID-19, а також на масову вакцинацію українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу