Україна домовлятиметься про реверс газу зі Словаччини

Поділитися:

Україна домовлятиметься про збільшення потужностей для гарантованого фізичного транзиту природного газу зі Словаччини, повідомили в «Операторі ГТС України».

Там наголосили, що підтримують озвучену главою Єврокомісії позицію ЄК щодо нарощення реверсної поставки «блакитного палива» в Україну з Європейського Союзу, зокрема, зі Словаччини.

В ОГТСУ переконані, що це посилить енергетичну безпеку України та регіону загалом, сприятиме інтеграції газових ринків.

«Україно-словацький газовий коридор є основним для транзиту російського газу по території України в Європу. Відповідно – ми зацікавлені в поглибленні інтеграції українського та словацького ринків, зокрема, у збільшенні обсягів реверсних поставок газу зі Словаччини», – зазначили в «Операторі ГТС України».

12 жовтня за результатом саміту «Україна-ЄС» президент ЄК Урсула фон дер Ляйен заявила, що Єврокоміся вивчає варіанти забезпечення поставок «блакитного палива» для України на тлі скорочення транспортування російського газу.

Раніше ми повідомляли, що приватним компаніям запропонують продавати газ за собівартістю.

Також ми писали, що Україна та ЄС домовилися про запуск стратегічного діалогу з енергетичної безпеки Європи, оскільки завершення будівництва «Північного потоку-2» відкриває перед нашою державою нові виклики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу