«Укравтодор» отримав гарантії від Кабміну

Поділитися:

Укравтодор отримає державні гарантії на 10 млрд гривень. Кабінет міністрів схвалив умови залучення кредитних коштів і надання державних гарантій в 2021 році за запозиченнями Державного агентства автомобільних доріг.

Так, постанова від 26 травня 2021 р №521 оприлюднена на Урядовому порталі.

Відомо, що Укравтодор здійснює запозичення, зобов’язання за якими забезпечені державною гарантією, на таких умовах:

  • обсяг запозичень – до 10 млрд гривень;
  • терміни запозичення – до 15 років.

Слід зазначити, що умови запозичення, в тому числі процентна ставка, визначаються в кредитному договорі та/або рішенні про емісію облігацій (проспекті емісії), проекти яких погоджуються з Мінфіном.

При цьому запозичення використовуються для фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та для сплати комісії за надання позики в розмірі до 1 відсотка суми запозичення.

Крім того, постановою Кабміну затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2021 році.

Нагадаємо, що вже з 1 червня поточного року почнуть діяти нові правила для вантажного транспорту. Так, по автодорогах державного значення не можна буде пересуватися в денний час при температурі вище +28 С. Такі дані оприлюднили в «Укравтодорі».

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України призначив нового тимчасового керівника «Укравтодору». Про це свідчить відповідна постанова з боку уряду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу