У Зеленського розповіли, що для відновлення інфраструктури Донбасу буде створений фонд і держагентство

Поділитися:

Позаштатний радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов повідомляє, що в Україні буде створений спеціальний фонд для відновлення інфраструктури окупованих територій після їх повернення до складу України. Ним буде розпоряджатися державне агентство.

Про це він розповів в інтерв’ю одному з українських телеканалів.

Україна орієнтуватиметься у питанні відновлення зруйнованої інфраструктури на досвід інших країн, котрі також пережили збройні конфлікти, зазначив він.

За словами Милованова, є міжнародна практика, яка свідчить, що одним з найбільш успішних підходів є створення фонду, який наповнюють держава, міжнародні донори, приватні компанії. Для такого фонду має бути створена керуюча компанія чи агентство.

У наглядову раду фонду мають входити всі донори, долучені до його наповнення, вважає він.

Також Милованов зауважив, що для діяльності такого агентства потрібно розробити законодавство, де були б прописані мета і його завдання, структура, а також принципи призначення керівників.

Раніше ми повідомляли, що 4,5 мільйона доларів в цьому році отримає Україна від Японії. Йдеться про фінансування чотирьох проектів по підтримці населення на сході України і відновлення Донбасу. Як повідомили в уряді, допомога буде здійснювати Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародної організації міграції, Управління ООН з обслуговування проектів і Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Також ми писали, що радник президента України Олег Устенко заявив, що відновлення Донбасу після реінтеграції обійдеться Україні в приблизно 10 млрд доларів, що еквівалентно 5-7% ВВП країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу