У ЄС пропонують мінімальний податок для транснаціональних компаній

Поділитися:

Європейська комісія запропонувала нову директиву, яка забезпечила мінімальну ставку оподаткування глобальної діяльності великих транснаціональних компаній. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що таке рішення було ухвалено у рамках зобов’язань Євросоюзу, який раніше пообіцяв стати першим у питаннях глобальної податкової реформи.

«Сьогоднішня пропозиція тісно пов’язана з міжнародною угодою і визначає, як принципи ефективної податкової ставки у 15%, погоджені 137 країнами, будуть застосовуватися на практиці в ЄС. Вона включає загальний набір правил щодо того, як розрахувати цю ефективну податкову ставку, щоб вона належним чином і послідовно застосовувалася на всій території ЄС», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що вже з нового року в Україні почнуть працювати непрямі методи податкового контролю. І тим, хто має неофіційні доходи, слід очікувати на неприємності.

Податкова перевірятиме все більші витрати. І якщо походження коштів, за які було здійснено покупку, не вдасться пояснити – буде потрібно сплата 19,5% податку від вартості товару.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу