У Укргідроенерго перевірили дамби

Поділитися:

В Укргідроенерго перейнялися українськими дамбами, чия безпеку прямо впливає на економічну, соціальну і екологічну безпеку України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними компанії, зараз в розпорядженні Укргідроенерго нараховується близько семи дамб, які дислокуються у водному просторі річок Дніпра та Дністра. Шість з об’єктів знаходяться в дніпровському водоймі, а один розташовується у водах Дністра.

Вказується, що компанія ретельно займається перевіркою рівня безпеки всіх споруд, так як будь-яка непередбачена технічна неполадка може спричинити негативні насілдки для України, як в економічному, так і в екологічно-соціальному плані.

Як повідомляє прес-служба, всі планові перевірки українських дамб здійснюються відповідно до визначених законодавчих норм, які керується в своїй роботі “Укргідроенерго”.

Для кращого контролю за ситуацією відомство створило спеціальні гідротехнічні підрозділу, яким доручено стежити за експлуатацією дамб. Всі вони створені на гідроелектростанціях Каскаду Дніпровського і Дністровського водосховищ і на даний момент свідчать про відмінний робочий стан дамб і мінімальний ризик можливого виникнення непередбаченої ситуації.

На сьогоднішній день на гідроелектростанціях компанії немає будівель, споруд та інженерних мереж, що знаходяться в незадовільному стані“, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося раніше, НАК Нафтогаз України знижує тариф на газ для населення: за період весни оптова ціна на блакитне паливо впала на 21%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу