У світі зростають ціни на продовольство

Поділитися:

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) прийшла до висновку, що світові ціни на продовольчі продукти в липні 2020 року підвищилися. Так, найбільше подорожчали рослинні масла і молочна продукція.

Липневе середнє значення індексу продовольчих цін склало 94,2 пункту. Однак в червні ця цифра була 1,2% менше. Таким чином, ціни на продовольство в світі продовжують зростати другий місяць поспіль.

У порівнянні з червнем, індекс цін на рослинні олії ФАО виріс на 7,6%. Цей же індекс цін на молочні продукти збільшився на 3,5%. Значення індексу цін на зернові ФАО практично не змінилося з червнем. На це вплинули масштабні закупівлі в США, а також хороший урожай рису в 2020 році. Незначні зміни торкнулися цін на пшеницю через уповільнення торгової активності.

Значення індексу цін на цукор ФАО виросло на 1,4% в порівнянні з червневими показниками. Індекс цін на м’ясо опустився на 1,8%.

Нагадаємо, що інфляційний тиск повинен підсилитися восени через ослаблення обмінного курсу, зростання світових цін на енергоносії і поступового відновлення внутрішнього попиту, переважно на продукти харчування. До цільовим діапазоном НБУ інфляція повернеться тільки до кінця 2020 року.

Економісти прийшли до висновку, що вже в серпні інфляція в Україні складе 1,5%, а на початку осені ціни почнуть різке зростання.

Раніше повідомлялося, що в результаті введення спецмита на дизпаливо і підняття акцизів на скраплений газ подорожчає не тільки паливо на заправках, а й проїзд, продукти, одяг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу