У світі продовжує дорожчати продовольство

Поділитися:

Згідно з даними, опублікованими Продовольчою і сільськогосподарською організацією Об’єднаних Націй (ФАО), в лютому зафіксовано чергове зростання цін на продовольство, який триває вже дев’ятий місяць поспіль. Так, найбільше зросли котирування цукру і рослинних олій.

Відомо, що в лютому середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО, який дозволяє щомісяця відслідковувати коливання світових цін на найбільш ходові продовольчі товари, склав 116 пунктів, що на 2,4% вище за рівень минулого місяця і на 26,5% вище рівня минулого року.

Крім того, значення Індексу цін на цукор ФАО виросло на 6,4% в порівнянні з січнем зберігають побоювання щодо обмеженості пропозиції на тлі зниження обсягів виробництва в ключових країнах-виробниках і активного імпортного попиту з боку країн Азії. Однак подальше зростання цін стримувалося прогнозами відновлення обсягів виробництва в Таїланді і рекордного врожаю в Індії.

Індекс цін на рослинні олії ФАО виріс на 6,2% і досяг найвищого рівня з квітня 2012 року. Було зафіксовано зростання цін на пальмову, соєву, рапсову і соняшникову олії.

Слід зазначити, що значення Індексу цін на молочну продукцію ФАО виросло на 1,7%, що було обумовлено збільшенням міжнародних експортних котирувань вершкового масла під впливом активного імпортного попиту з боку Китаю в умовах обмеженого експортного пропозиції з боку країн Західної Європи. Ціни на сир дещо знизилися, в тому числі через збільшення запасів в Сполучених Штатах Америки.

Нагадаємо, що світові ціни на продовольство побили рекорд за останні три роки моніторингу цін на ринку. Про це свідчать дані індексу продовольчих цін ФАО.

Раніше повідомлялося, що в Україні проведуть аналіз інфраструктури. Його здійснить Міжнародна компанія CoST.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу