У САП розповіли, чому вчетверте закрили справу «Роттердам+»

Поділитися:

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі розповіли, що справу “Роттердам+” закрили учетверте у зв’язку з відсутністю доказів збитків від такої формули, а також із закінченням максимально допустимого терміну досудового розслідування.

Як зазначив старший керівник групи прокурорів САП Денис Демків, через вищевказані причини він і вирішив закрити провадження щодо шести підозрюваних.

Також він розповів, що перед закриттям справи було проведене обговорення проблемних питань з детективами Національного антикорупційного бюро.

Уперше справу закрили у серпні минулого року. Після чого подібні рішення були винесені у січні та березні поточного року.

Торік прокурор вніс постанову щодо закриття справи “Роттердам+” через результати експертизи СБУ, яка не виявила збитків. У жовтні минулого року НАБУ одержало новий висновок, вже незалежної експертизи, яка все ж підтверджувала мільярдні збитки за весь дії формули.

Раніше повідомлялося, що на початку травня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова замінила старшого групи прокурорів Віталія Пономаренка у кримінальній справі про можливі збитки від формули «Роттердам+» через те, що той, за її словами, тричі намагався закрити справу.

Нагадаємо, раніше детективи з НАБУ розкрили таємницю походження формули «Роттердам+». За їхніми словами, вона була написана в офісі компанії ДТЕК, а після відправлена ​​на адресу НКРЕКП. У Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг її отримали електронною поштою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу