У Раді зареєстрували законопроект про зменшення комісій за розрахунок платіжною карткою

Поділитися:

Відповідно до цієї законодавчої ініціативи, вже з січня 2021 року банківські комісійні при платежах карткою не повинні бути більше півтора відсотків; з липня наступного року – не більше одного відсотка, а з початку 2022 року – не більше половини відсотка.

За повідомленнями ЗМІ, проект закону перш за все підтримує малих підприємців. Його  також із захопленням зустріли представниками торговельних мереж. Адже зараз в Україні дрібні бізнесмени при розрахунках картками віддають банкам 2, а то і 3 відсотки від суми платежу. Тобто в сім разів більше, ніж в країнах Євросоюзу.

Законопроект коментує представник торгової мережі “МЕТРО Кеш енд Кері Україна” Олеся Оленицька:

“Парадоксально, але при діючих зараз технологіях розрахунок готівкою для українського підприємця в 100-150 (!) разів вигідніше, ніж розрахунок карткою. Так, вартість інкасації банком готівкової гривні в середньому коштує 0,02% від суми. А комісія за проведення карткових платежів коливається від 1,8 до 3%. При цьому якщо ми, як великі торговельні мережі, ще можемо “виторгувати” трохи менший відсоток завдяки серйозним оборотам, то малий бізнес змушений платити по повній – 2-3% з кожного платежу плюс 300-400 грн. за кожен POS-термінал в місяць “.

Тепер нардепи всерйоз вирішили покласти край такому стану справ.

Нагадаємо, раніше ми інформували, що прес-служба ПриватБанку заявила про введення нових тарифів для підприємців і юридичних осіб. Так, з 1 жовтня очікується зниження вартості деяких ключових послуг для бізнесу.

Також небанківські фінустанови тепер можуть приймати документи в «Дії». Відповідну постанову схвалив Нацбанк України, повідомляє Міністерство цифровий трансформації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу