У Нацбанку прогнозують рекорд з безробіття вже в цьому році

Поділитися:

За інформацією прес-служби Національного банку України, рівень безробіття в країні досягне в 2020 році досягне 10%, замість прогнозованих раніше 9,5%.

Ослаблення карантину вже в травні призвело до більш швидкому відновленню пропозиції робочої сили, яка в червні по щотижневим даним кількості резюме повернулася на докарантінний рівень”, – йдеться в повідомленні.

Крім цього, інтерес до українських заробітчан повернувся і за кордоном.

Інтерес до пошуку роботи відновився не тільки на внутрішньому ринку праці, а й за кордоном, чому сприяло часткове відкриття державних кордонів на виїзд з метою працевлаштування“, – додали в НБУ.

Нагадаємо, що державний центр зайнятості опублікував дані по безробіттю. Станом на 1 липня 2020 року, в Україні кількість безробітних зросла до 518 тисяч осіб, в порівнянні з даними на 1 січня 2020 роки (338 тисяч осіб).

Загальна кількість офіційно зареєстрованих безробітних не дає чіткого уявлення про створення нових робочих місць, і може лише побічно характеризувати загальну тенденцію. Оскільки процес звільнення співробітників і працевлаштування втратили роботу громадян йде постійно.

Раніше повідомлялося, що українські банки мають достатню ліквідність і засобів, щоб запустити процес кредитування.

За словами нового голови Національного банку України Кирила Шевченка, українська економіка сьогодні як ніколи потребує банківського сектору. Реальному сектору потрібні інвестиції, а українцям – доступні кредити на житло і розвиток власного бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу