У Нацбанку підрахували, скільки Україна втратила через карантин вихідного дня

Поділитися:

У національного регулятора підрахували, у скільки «обійшовся» Україні карантин вихідного дня, оголошений 11 листопада на три вікенди. Якщо говорити про цифри, то це не менше 300 млн доларів, що за підрахунками фахівців становить 0,2% ВВП країни. Тим часом якщо карантин буде продовжено, то українська економіка втратить до 0,4% ВВП.

У третьому кварталі падіння економіки перевершило прогнози та очікування експертів і фінансистів. Однак повний локдаун, за словами Дмитра Сологуба, заступника голови НБУ, призведе до того, що ВВП країни впаде до 5-6% проти прогнозованих раніше 4-5%.

Раніше повідомлялося, що американці тільки в «чорну п’ятницю» витратили 9 млрд доларів. Про це свідчать дані Адоб-Аналітікс, повідомляє телеканал Сі-Ен-Бі-Сі. Показник майже 22% вище торішніх цифр, а ще це новий рекорд.

Також ми писали й про те, що в МОЗ не підтримали карантин вихідного дня. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зробив заяву, в якій повідомив, що Міністерство охорони здоров’я не побачило того ефекту від карантину вихідного дня, на який розраховувало під час його призначення. На додаток глава міністерства сказав, що Міністерство охорони здоров’я не буде рекомендувати й надалі використовувати цей інструмент для стримування зростання захворюваності коронавірусів в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу