У «Нафтогазі» взялися за розробку нового підходу до постачання газу населенню

Поділитися:

Керівництво НАК «Нафтогаз України» розповіло про плани активного розвитку функції повноцінного трейдингу природного газу.

Як заявив голова правління компанії Юрій Вітренко під час «Українського енергетичного форуму», він би не назвав трейдингом те, що компанія в останні роки продавала певні обсяги газу власного виробництва і зі сховищ. Однак, у майбутньому цю функцію планують посилити, адже вбачають потребу працювати на ринку, ставши маркет-мейкером та забезпечивши ліквідність ринку «блакитного палива», а також забезпечивши створення платформи, де кожен міг би пропонувати стандартизовані продукти.

Також посадовець розповів, що «Нафтогаз», Кабінет міністрів, НКРЕКП та інші компанії газового сектору працюють над новими підходами у питанні постачання природного газу побутовим споживачам. Він, зокрема, полягатиме у безпеці постачання газу домогосподарствам найближчої зими та в наступні опалювальні періоди. Він матиме прозору ринкову основу і прийнятне ціноутворення, сприятиме розвитку газового ринку і конкуренції, зазначив Вітренко.

Нагадаємо, що в Україні накопичилося більше 100 млрд газових боргів.

Раніше ми писали, що газопостачальна компанія «Нафтогаз України» підвищила тарифи на природний газ на липень на 10% – до 13 гривень 13 копійок за кубометр. У червні пропонувалася ціна 11 гривень 94 копійок за кубометр. Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу