У Мінціфри придумали, як «відсівати» одержувачів субсидії

Поділитися:

У Міністерстві цифрової трансформації заявили, що єдиний реєстр одержувачів соціальних виплат дозволить державі заощадити близько 100 млрд гривень бюджетних коштів. Глава відомства запевнив, що багато грошей з державного бюджету йде на виплати допомоги українцям, які насправді не потребують їх. А при створенні реєстру верифікація одержувачів пільг буде проходити більш ретельно.

“Ми будемо створювати єдиний соціальний реєстр, де будуть знаходитися всі люди, які отримують соціальні виплати … Я сподіваюся, що через кілька років ми зможемо заощадити близько 100 млрд гривень. <…> Наше завдання, як держави, щоб люди, які реально потребують соціальних виплат – для них виплати росли. А ті люди, у яких яхти, “бентлі”, або вони живуть за кордоном – вони не отримували соціальні виплати “, – повідомив міністр.

Такої ж думки дотримуються і в Міністерстві соціальної політики.

“Нам потрібна єдина інформаційна система, яка дозволила б в режимі онлайн бачити все ділові процеси в соціальній сфері, управляти ними, оперативно реагувати на нештатні ситуації і запобігати порушенням … Я сподіваюся, що ця система буде впроваджена за два роки”, – резюмувала міністр соцполітики.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад починають активну фазу другого пілотного впровадження Державного аграрного реєстру (ДАР).

Проект реалізується в координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції та за сприяння проекту Світового Банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», а також Програми USAID по аграрному і сільському розвитку (АГРО).

Раніше повідомлялося, що в Україні скасовують “соціальні пенсії“, однак, тим громадянам, у яких вони були, збираються виплачувати державну допомогу.

Експерти впевнені, що на розмір виплат від держави скасування “соціальних пенсій” не вплине.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу