У Мінфіні заперечують можливість дефолту

Поділитися:

Сергій Марченко заявив про те, що він виступає проти реструктуризації зовнішнього боргу країни. Натомість міністр фінансів вважає, що дефолт нашій країні не загрожує.

Також, на думку міністра, ідея не оплачувати борги з точки зору реноме всієї країни є відверто неправильною. Довіра до України будується, зокрема, на регулярні виплати зовнішніх боргів, тому міністр не бачить приводу втрачати їх.

В цілому ж боргова політика України повинна бути виваженою та чітко спланованою. Сергій Марченко заявив на додаток, що станом на сьогодні не варто шукати можливості піти від виплат, а скоріше навпаки — важливо дотримуватися графіку.

«Не треба вживати слово «дефолт» — і його не буде», — підсумував Марченко.

Раніше повідомлялося про те, що сума зовнішнього боргу України вже становить понад 1 трлн гривень. Внутрішній же борг країни становить 852 млрд гривень. За даними Мінфіну, до кінця року планується виконати план запозичень і зовнішніх, і внутрішніх джерел.

Також ми писали про те, що кредити від МВФ допоможуть країні скоротити зовнішній борг. Таку думку висловили в Національному банку України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу