У Міненерго завели «чорний список» для ринку електроенергії

Поділитися:

Міненерго запровадило «чорний список» на ринку електроенергії. Порушників умов тимчасово не допускатимуть до наступних електронних аукціонів на Українській енергетичній біржі. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Відповідне рішення ухвалив аукціонний комітет із продажу електроенергії за двосторонніми договорами. Відтепер продавець електроенергії має право подати заяву про внесення до чорного списку покупця, який порушив умови договору.

Зокрема, не зареєстрував придбаний обсяг електроенергії в системі управління ринками, не провів своєчасну оплату або ж розірвав договір в односторонньому порядку. Заборона на участь в торгах діятиме 6 місяців.

Якщо покупець врегулює порушення, то буде знову допущений до аукціону. Чорний список діятиме до 1 вересня.

Після цього Міненерго та Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повинні розробити зміни для системного рішення. А також встановити нові правила, які запобігатимуть порушенням на ринку електроенергії.

Раніше в пресслужбі Міністерства енергетики повідомили, що Україна і Данія підписали договір про співпрацю, який відкриває можливості для компаній, що працюють з «зеленої» енергетикою.

Завдяки угоді міжурядову співпрацю стане більш доступним і буде зосереджено на зміцненні середовища для стійких енергетичних рішень і технологій, заснованих на датському досвіді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу