У Міненерго прокоментували звільнення голови Держінспекції ядерного регулювання

Поділитися:

Звільнення голови Державної інспекції ядерного регулювання України Григорія Плачкова відбулося за ініціативи очільника Міністерства енергетики. Герман Галущенко ще минулого тижня закликав урядовців визнати роботу Плачкова – незадовільною. І звинуватив його у затягуванні видачі «Енергоатому» ліцензії на експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива Церемонія урочистого відкриття відбулася ще у серпні і до Дня Незалежності міністр енергетики Герман Галущенко публічно пообіцяв запустити його в роботу. Утім, цього не відбулося і донині, інформує телеканал «Перший Діловий».

«Ми як міністерство, яке формує і реалізує державну політику в сфері ядерно-промислового комплексу маємо низку зауважень до роботи Держіспекції ядерного регулювання…Так само мова йде про затягування видачі відповідної ліцензії на експлуатацію централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива», – міністр енергетики Герман Галущенко.

У відповідь – Плачков звинуватив Галущенка у маніпуляціях, оскільки, каже, об’єкт ще не готовий до експлуатації. На Централізованому сховищі відпрацьованого ядерного палива не проведено холодні випробування та інспекційне обстеження. Крім того, відсутня сама заява на отримання ліцензії на промислову експлуатацію сховища від «Енергоатому». А Держінспекція досі не отримала належних документів про дотримання вимог безпеки при виборі майданчика для будівництва нових енергоблоків АЕС.

Нагадаємо, що Міненерго підвищило повноваження наглядової ради «Укренерго».

Також ми повідомляли, що загальна сума чистих збитків підприємств Міністерства енергетики за три квартали 2021 року сягнула 6,2 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу