Міненерго підвищило повноваження наглядової ради «Укренерго»

Поділитися:

За інформацією, розміщеною «Укренерго», Міністерство енергетики більше не зможе приймати певних рішень без присутності та схвалення наглядової ради. Повідомляється, що Міненерго скасувало власний наказ №314, який датується 3 грудня 2021 роком.

Нагадаємо, цим наказом Міненерго обмежувало повноваження наглядової ради компанії «Укренерго». Відповідно, указом № 33 (13 грудня 2021 року) вищезазначений наказ уряду було скасовано.

Незважаючи на те, що Міністерство енергетики не публікувало жодних наказів, «Укренерго» раніше ще повідомляв про те, що документ №314 передбачає з одного боку обмеження повноважень для наглядової ради, а з іншого розширює права самого відомства як акціонера компанії. Цей крок дозволив самостійно приймати рішення щодо зборів, встановлювати основні цілі та напрямки діяльності «Укренерго» без належної наглядової ради.

Зазначається, що Міненерго також без узгодження членами наглядової ради мало право розглядати проект фінансового планування компанії, який ще не був підготовлений керівництвом.

Нагадаємо, Кабінет міністрів нещодавно погодив та затвердив наглядову раду компанії «Укренерго».

Також ми повідомляли, що «Укренерго» може отримати кредит на модернізацію восьми підстанцій за стандартами ENTSO-E. Уряд погодив відповідні зміни до законопроекту про бюджет-2022.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу