У Мінагрополітики розповіли, коли завершать реформу Держгеокадастру

Поділитися:

У Міністерстві аграрної політики розповіли, коли планують завершити реформу Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Очільник відомства Роман Лещенко наголосив на незмінності курсу уряду на оптимізацію системи органів Держгеокадастру. Стосовно відтермінування деяких із запланованих заходів – він уточнив, що це тактичне рішення, обумовлене затримкою із ухваленням надзвичайно важливого для земельних відносин законопроекту №2194 щодо радикальної дерегуляції та скорочення функцій Держгеокадастру.

Він нагадав, що днями з ініціативи Міністерства уряд скасував рішення про ліквідацію як юридичних осіб публічного права територіальних органів Держгеокадастру та оптимізацію штату апарату та терорганів Держгеокадастру.

Глава Мінагрополітики наголосив, що всі плани щодо реформи земельного відомства успішно втілять в життя до кінця року.

Нагадаємо, на початку квітня уряд визнав такою, що втратила чинність, постанову від 16.11.2020 щодо питання функціонування терорганів Держгеокадастру. Саме цією постановою Кабмін планував ліквідувати тероргани Держслужби з питань геокадастру, що призвело б до неминучого скорочення штату.

Постанова передбачала, що нові тероргани Держслужби створять як структурні підрозділи. Зазначалось, що виконувати свої функції Держгеокадастр зможе зі штатом менше 4 тисяч працівників, а не 10-ть тисяч, як нині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу