У Кремлі розповіли, що зробити, щоб наростити транзит газу через Україну

Поділитися:

Речник російського президента Дмитро Пєсков розповів, що потрібно для того, щоб Росія збільшила транспортування природного газу після 2024 року територією України. За його словами, необхідно, щоб європейські споживачі збільшили купівлю палива.

Він журналістам прокоментував заяву старшого радника Держдепартаменту Сполучених Штатів з питань енергобезпеки Амоса Гогштайна щодо вимоги до РФ нарощення постачання палива у Європу через територію України.

«Я не сумніваюся, що «Газпром» і фахівці «Газпрому» будуть готові панові Гогштайну пояснити суть того, що відбувається, а головне – пояснити дуже просту істину: газ спочатку продається, потім він видобувається і тільки потім він транзитується. Неможливо транзитувати газ, не продавши його», – наголосив Пєсков.

Також прессекретар президента РФ зазначив, що Росія близька до історичних рекордів за обсягом постачання газу у ЄС. Мовляв, російська сторона на 100% та навіть більше виконує взяті на себе зобов’язання перед європейськими споживачами.

Нагадаємо, що Державний департамент Сполучених Штатів Америки вимагає від Російської Федерації збільшити поставки газу в Європу. Про це повідомляє старший радник Держдепартаменту США з питань енергетичної безпеки Амос Хохштейн для Bloomberg.

Також ми писали, що Литва стурбована газовою кризою в ЄС. Там кажуть, що зростання споживання газу в Азії й скорочення поставок російського газу в європейському напрямку можуть спровокувати газову кризу в Європі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу